Print deze pagina

. Kleurenpunctuur

Wat is Kleurenpunctuur


Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie die met behulp van een lichtpen of met een kleurvlakstift (dit is een lichtpen met een vlakke kant) gedaan wordt. Kleurenpunctuur is geschikt voor jong tot oud en kan zowel bij lichamelijke als geestelijke klachten worden toegepast.

Kleurenpunctuur is te vergelijken met acupunctuur maar in plaats van naaldjes wordt hier gebruik gemaakt van een lichtpen of een vlakstift.  

 

Zonder licht is er geen leven mogelijk, licht zorgt voor kleur in je leven. Door middel van de lichtpen worden er licht en licht frequenties ingestraald op acupunctuurpunten en reflexzones van de cliënt. De huid neemt deze lichtfrequenties op waarna de acupunctuurpunten en reflexzones de informatie doorgeven aan het lichaam.

 

Deze verschillende frequenties, met elk een specifieke betekenis, oefenen invloed uit op je stemmingen, je gedrag en je vitale lichaamsfuncties. Op deze manier worden verstoringen zowel in het lichaam als in de geest geharmoniseerd.

Licht zorgt er o.a. voor dat we ons beter voelen. Denk bijv. maar eens aan het moment dat je s’morgens wil opstaan, en het is een sombere regenachtige dag.

Of je staat op en het zonnetje staat lekker te schijnen. Bij dit simpele voorbeeld merk je al wat ‘zon’ licht bij je doet. Zonlicht op de huid  helpt ons vitamine D aan te maken. Er werd ook ontdekt dat men met zonlicht huidtuberculose kon genezen.

Er zijn ‘licht’lampen/lichttherapie die o.a. bij depressie worden ingezet. Zo zijn er vele voorbeelden waar licht als ‘geneesmiddel’ wordt ingezet.

We kunnen dus niet zonder licht.

 

Waar komt het vandaan?


De grondlegger van kleurenpunctuur is acupuncturist en homeopaat Peter Mandel. Tijdens zijn reizen naar Oost-Azië maakte hij kennis met verschillende Oosterse, helende methodes.

Stap voor stap ontwikkelde hij een krachtig en zeer praktisch systeem van natuurgeneeskundige behandelingen waarin hij die traditionele kennis en succesvolle helende methodes combineerde met moderne wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden.

 

Inmiddels passen vele artsen, acupuncturisten, homeopaten, chiropractors, natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten zijn methodes met succes toe, vaak ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Peter Mandel werkt nauw samen met klinieken en heeft zo effectieve pijntherapieën kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking vormt een belangrijke stap naar een zinvolle complementaire samenwerking tussen de natuurgeneesmethodes en de reguliere geneeskunde.

 

Peter Mandel heeft in Duitsland het Mandel Institut Fur Esogetische Medicin in Bruchsal.

 

Verlicht je lichaam met kleur!

 

Kleurenpunctuur kun je in zetten bij:

 

 • Negatieve emoties en ervaringen tijdens zwangerschap
 • Verborgen angsten
 • Innerlijke spanning
 • Rug- gewrichtsklachten
 • Buikpijnen
 • Verminderde weerstand / hormonale problemen
 • Preventief 
 • Hoofdpijn, migraine
 • Acne
 • Allergieën
 • Stressklachten,
 • Enz.
 
 
 
 
Betekenis van de gebruikte kleuren bij kleurenpunctuur
 
Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren wordt je vrolijk, andere kleur werkt stimulerend en weer een andere kleur geeft rust.

Er wordt een scala aan tien verschillende kleuren gebruikt met elk een eigen werking.

Rood:
Is de kleur van het vuur, van de stralende zon en van het leven zelf. Rood is de kleur die je in beweging brengt.

Blauw:
Is de kleur van vrede en oneindigheid. Het is een koele kleur met een kalmerend effect. Blauw is de kleur voor alle soorten pijn

Geel:
Is de kleur die de levenslust bevordert en doet neerdrukkende gevoelens verdwijnen.

Groen:
Is de kleur die het meest voorkomt in de natuur, het is een neutrale kleur. Groen balanceert en bevordert je gevoel van tevredenheid. Het werkt bovendien ontspannend en kalmerend.

Oranje:
Is de kleur die staat voor de opgaande zon. Oranje maakt je alert en vrolijk. Het is een opgewekte mix van rood en geel en symboliseert vriendelijkheid en warmhartigheid. Oranje geeft meer energie.

Violet:
is de kleur die staat voor spiritualiteit en is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie.

Turquoise:
Is de kleur die werkt bij klachten op zielsniveau. behandeling met turquoise licht levert je meestal een gevoel van enorme bevrijding op, van gelukzaligheid en het gevoel dat je weer "heel" bent.

Purper:
Is de kleur die staat voor ernst en waardigheid, purper geeft ruimte aan vastgelopen gedachtepatronen.

Lichtgroen:
Is de kleur die bestaat uit geel en groen. De kleur geeft veiligheid en vrede. De kleur van onbaatzuchtige goedheid. Het bevordert de intelligentie en heeft een kalmerend en ontspannend effect op je lichaam.

Roze:
Is de kleur waarmee de cirkel rond is. Het staat voor een nieuwe start in het leven. Het bereikt diepe lagen van de geest, jouw essentie.


 


Vorige pagina: Contactgegevens
Volgende pagina: Bloesems