Print deze pagina

. Kleurenpunctuur

Wat is Kleurenpunctuur


 

Wat is Kleurenpunctuur

 

Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie die te vergelijken is met acupunctuur maar i.p.v. naaldjes maak ik gebruik van een lichtpen of vlakstift (dit is een lichtpen met een vlakke kant). Ideaal wanneer je niet van naaldjes houd. Kleurenpunctuur is hierdoor erg geschikt voor kinderen en baby’s, van jong tot oud.

Vandaar dat ik mensen ook ambulant in verzorgingshuizen behandel. 

 

Kleurenpunctuur is een therapie die zeer breed ingezet kan worden bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Per keer wordt bekeken welke specifieke kleur licht nodig is waarmee wordt ingestraald.

 

 

Waar komt het vandaan?

 

De grondlegger van kleurenpunctuur is acupuncturist en homeopaat Peter Mandel. www.esogetics.com Tijdens zijn reizen naar Oost-Azië maakte hij kennis met verschillende Oosterse, helende methodes.

 

Stap voor stap ontwikkelde hij een krachtig en zeer praktisch systeem van natuurgeneeskundige behandelingen waarin hij die traditionele kennis en succesvolle helende methodes combineerde met moderne wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden.

 

Inmiddels passen vele artsen, acupuncturisten, homeopaten, chiropractors, natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten zijn methodes met succes toe, vaak ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

 

Peter Mandel werkt nauw samen met klinieken en heeft zo effectieve pijntherapieën kunnen ontwikkelen. Peter Mandel heeft in Duitsland het Mandel Institut Fur Esogetische Medicin in Bruchsal.

 

 

 

Lichtenergie zorgt voor:


 

  • Een toename van energie
  • Lichaamskracht
  • Fysiek uithoudingsvermogen
  • Stressbestendigheid
  • Meer transport en opname van zuurstof
  • Blokkades binnen jou lichaam worden opgeruimd het kan diepgaande processen in gang kan zetten, zowel op lichaam, ziel en geest niveau.
  • Geeft rust en ontspanning

 

 

Ver-licht je lichaam met kleur!


 

 
Betekenis van de gebruikte kleuren bij kleurenpunctuur
 
Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren wordt je vrolijk, andere kleur werkt stimulerend en weer een andere kleur geeft rust.

Er wordt een scala aan tien verschillende kleuren gebruikt met elk een eigen werking.

Rood:
Is de kleur van het vuur, van de stralende zon en van het leven zelf. Rood is de kleur die je in beweging brengt.

Blauw:
Is de kleur van vrede en oneindigheid. Het is een koele kleur met een kalmerend effect. Blauw is de kleur voor alle soorten pijn

Geel:
Is de kleur die de levenslust bevordert en doet neerdrukkende gevoelens verdwijnen.

Groen:
Is de kleur die het meest voorkomt in de natuur, het is een neutrale kleur. Groen balanceert en bevordert je gevoel van tevredenheid. Het werkt bovendien ontspannend en kalmerend.

Oranje:
Is de kleur die staat voor de opgaande zon. Oranje maakt je alert en vrolijk. Het is een opgewekte mix van rood en geel en symboliseert vriendelijkheid en warmhartigheid. Oranje geeft meer energie.

Violet:
is de kleur die staat voor spiritualiteit en is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie.

Turquoise:
Is de kleur die werkt bij klachten op zielsniveau. behandeling met turquoise licht levert je meestal een gevoel van enorme bevrijding op, van gelukzaligheid en het gevoel dat je weer "heel" bent.

Purper:
Is de kleur die staat voor ernst en waardigheid, purper geeft ruimte aan vastgelopen gedachtepatronen.

Lichtgroen:
Is de kleur die bestaat uit geel en groen. De kleur geeft veiligheid en vrede. De kleur van onbaatzuchtige goedheid. Het bevordert de intelligentie en heeft een kalmerend en ontspannend effect op je lichaam.

Roze:
Is de kleur waarmee de cirkel rond is. Het staat voor een nieuwe start in het leven. Het bereikt diepe lagen van de geest, jouw essentie.


 


Vorige pagina: Contactgegevens
Volgende pagina: FAQ's