Print deze pagina

. Ankh

Egyptische Ankh

 

De 2-benige Ankh, ook wel Ankh van Isis, Genezende of Atlantische Ankh. Dit oude teken heeft zijn oorsprong en gebruik liggen in Lemurië en Atlantis, en was ver voor de Egyptische tijd. In het oude Egypte is het o.a. het symbool van eeuwigheid van het leven en het overleven na de fysieke dood. Het werd door Farao’s , Hoge Priesters en Hoge Priesteressen gebruikt als antenne om contact te maken met de Goden en om de zieken te genezen.

 

De Ankh heeft een specifieke menselijke vorm met de lus als hoofd voor het geestelijke, het kruis als het hart met daaraan de armen en de benen voor het fysieke. Het symboliseert hiermee de balans tussen geestelijk en fysiek. De 2-benige Ankh trekt aan en kan daarmee zijn invloed uitoefenen op het aardse vlak. Wanneer er met de Ankh gewerkt wordt, houd hij contact met de geestelijke wereld en daarachter met de kosmos of het universum.

 

De Ankh is een krachtig therapeutische instrument waarmee je snel en effectief blokkades en onbalansen kunt oplossen. Negatieve energie en oude pijn wordt weggenomen. Oude problemen worden opgelost, zodat de energie weer gaat stromen en het lichaam zelf weer zorgt voor natuurlijk herstel. Verder ondersteunt de Ankh therapie alle vormen van therapie.

 

De opleiding tot Ankh therapeut heb ik gedaan bij Wim Alers uit Swalmen. Op dit moment ben ik bezig met het 3e deel van de opleiding: de kosmische schijf, voor met name karmische stukken uit het verleden op te ruimen. De Ankh waarmee ik werk is speciaal op mij afgestemd tijdens het maakproces, en gemaakt door Wim Alers. (voor info.  www.ankhtherapieswalmen.nl)


Wanneer kan de Ankh ingezet worden?

 

  • Emotionele blokkades uit het nu/verleden
  • Geboorte trauma
  • Waterdoorstroming in je lichaam, voor transport afvalstoffen m.n. in gewrichten
  • Verstorende lijnen, familiekarma
  • Chakra’s m.n. de basis chakra die zo belangrijk is voor het zelfvertrouwen en veilig gevoel
  • Innerlijk kind
  • Energetische baarmoeder
  • Organen opschonen

 


Vorige pagina: Contactgegevens
Volgende pagina: Bloesems