Print deze pagina

. Bloesems

Bloesems


Een bloesemremedie is een natuurlijke geneeswijze die bestaan uit  energetische remedies. Ze helpen ons met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn, dus waarom we dingen doen. Zo is bijv. angst het ontbreken van moed. Er is altijd een positieve kant (in dit geval moed) die ontbreekt en aan dit stukje werken de bloesems.  De bloesemremedies duwen je angst niet weg maar helpen je de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe je je moed weer kuntontwikkelen. Wanneer je geest weer in evenwicht is gebracht kan ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen .

 

Elke bloesem, bloem, plant, struik, boom, paddenstoel, edelsteen, krachtplek, etc. hebben hun eigen wezenskracht, hun eigen boodschap die ze te vertellen hebben. Mensen maar ook dieren pikken die boodschap op. Dit is merkbaar wanneer je aan een heerlijk geurende bloem ruikt. Het doet iets met je psyche, je raakt ontspannen, je herinnert je aan een positieve gebeurtenis, bent in de zevende hemel, etc.

 

Elke bloesemremedie vertegenwoordigd een speciaal oerkarakter (archetype) dat correspondeert/overeenkomt  met menselijke persoonlijkheidstrekken, emoties, zienswijzen en levenslessen. Bloesemremedies dragen die herinnering, die persoonlijkheidstrekken etc. van een bloesem, boom,  etc. in alcohol met water.

 

Wanneer je naar een veld met verschillende bloemen kijkt, dan springt er altijd wel 1 uit die jou het meeste maar ook het minste aanspreekt. Bij bloesemremedies is dat precies zo. Waarom kies je juist die bloesem, bloem etc. uit, wat wil die je zeggen.

 

Wat je mooi vindt is dat er een stukje ontbreekt in jezelf, wat er waarschijnlijk wel zit, maar door jezelf  (nog) niet gezien wordt. Bijv. je zegt  “wat kan hij goed leren, dat zou ik ook wel willen”,  “wat is zij goed in…“, enz..  

                

Wat je niet mooi vindt is wat je teveel doet. Omdat we dat stukje (onbewust) bij ons zelf teveel doen. Bijv. je irriteren aan een ander omdat hij of zij een bepaald gedrag heeft. Vaak heb je zelf dat gedrag ook onbewust in meer of mindere mate. Anderen mensen zijn dus spiegels voor ons, we herkennen onszelf in de ander. In feite zijn het onze onbewuste leraren.

 

Er zijn verschillende manieren om met bloesemremedies te werken. Een van de manieren waar ik vaak mee werk, is om 3 bloesemremedies te laten uitzoeken.

 

Bijv. pestgedrag: dan laat ik je er 1 bloesem uitzoeken die jou helpt wanneer je gepest wordt zodat je sterker wordt, er boven kunt staan, je er meer opgewassen er voor bent, 1 bloesem dit is een bloesem die jou onbewust tegenhoud om actie te ondernemen, die jou a.h.w. zelf blokkeert, die je onbewust tegen houd om actie te ondernemen, en 1 bloesem die zorgt dat die 2 samen gaan werken.

 

Inname


Neem 3 tot 6 keer verdeeld over de dag, 3 tot 4 druppels onder de tong vanuit het doseerflesje. Wanneer de emotionele klachten verergeren, kun je het beste het flesje vasthouden, wanneer je er rustiger van wordt dan mag je meer innemen, 12 x 4 druppels en zo nodig om de 10 minuten. Wordt je onrustiger dan kun je de hoeveelheid verminderen naar 2 x 2 druppels.

                          

De bloesems die ik gebruik zijn van Bram en Inske Zaalberg uit Meterik van Bloesemremedies Nederland, www.bloesemremedies.com, de Orchid remedies en sprays van Lisa Sandberg uit Sweden www.orchid.se, een aantal FES Quintessentials of Californische bloesem remedies van Iris douglasian, de yana kinderremedies en de Atlantis chakra remedies van www.ashana.biz.


Vorige pagina: Kleurenpunctuur
Volgende pagina: Dieren en Kinesiologie