Print deze pagina

. Neuro Energetische Kinesiologie

 

 

Wat is Neuro Energetische Kinesiologie 


N.E.Kinesiologie is een gespecialiseerde vorm van Kinesiologie ontwikkeld door Hugo Tobar en Ian Stubbing.

D.m.v. de spiertest zoek in op onbewust niveau waar de klacht vandaan komt en haal hiervan meteen de stress weg. Omdat ik op onbewust niveau uitttest, is elke sessie op maat.

 

Het is een hele mooie methode om te werken op alle vlakken van het menselijk functioneren;

fysiek (spieren, botten, gewrichten, etc.),

chemisch (voeding, allergieën,spijsvertering, vaccins, etc.),

emotioneel (gedrag, emoties, gevoelens, etc.)  

energetisch (meridianen, chakra’s, etc.)


 

N.E.Kinesiologie is Holistisch


Holistisch betekend dat er naar de mens in zijn geheel wordt gekeken  en niet naar de aparte onderdelen waaruit de mens is opgebouwd.  


De mens is een geheel van structuur “spieren, botten etc.”, chemie “voeding, spijsvertering, etc.”, psyche “gedrag, emoties etc.” en energie “meridianen, chakra’s”.

 

Wanneer een van deze werkgebieden niet of niet goed functioneert dan is het lichaam uit balans en kunnen diverse klachten ontstaan.

 

Hoe werkt Neuro Energetische Kinesiologie?

 

Het menselijk lichaam bezit 14 energiebanen (meridianen). Op deze banen liggen allemaal acupunctuurpunten. Al deze punten zeggen iets over de toestand van bijv. organen, botten, spieren, gewrichten, psyche, breinstructuren, emoties van het lichaam. 

 

Door te werken met combinaties van deze punten in combinatie met bepaalde handmodes, krijg ik toegang tot onbewuste, opgeslagen en  belastende informatie in de cellen van het lichaam.

 

Naar aanleiding van iemands klacht zoek ik of er stress / verstoring zit op deze punten. Dit doe ik door mijn vingers op bepaalde punten op de huid te leggen. Hierdoor krijg ik toegang tot  de verstoring in weefsels, organen, gewrichten, hersenstructuren, emoties, etc.. Tevens voel ik door middel van een lichte druk op een armspier of er een normale spierspanning is. Is dit niet het geval dan heb ik een stresspunt opgespoord.

 

Het wordt dan weer in balans gebracht door bepaalde correctietechnieken. Elke sessie/behandeling is bij iedereen anders omdat we allemaal een uniek op zichzelf staand persoon zijn, met onze eigen meegemaakte “belastende” bagage.

 

 

N.E.Kinesiologie maakt stress vrij


Stress die voortkomt uit gedachten en gevoelens, overlevingspatronen, ervaringen en herinneringen uit het verleden etc. zetten zich vast in het lichaam. Dus kort gezegd alles wat we meemaken slaan we onbewust op in al onze cellen van het lichaam. Zowel positief als negatief bijv. trauma’s, pesten, misbruik, verdriet, angsten, boosheid, gezin-,werk-,schooldruk, negatieve emoties, pijn, ongelukkig zijn, etc..

 

Ons lichaam wordt zich voortdurend aan deze beladen info herinnert. Wanneer deze info ofwel stress van toen getriggerd wordt door een gebeurtenis in het nu en er een verbinding mee heeft, geeft dat hinder. Wordt dit niet opgelost of verwerkt dan belemmert deze stress die hieruit voortkomt de doorstoom in al onze cellen en kunnen we ziek worden.

 

Deze belastende, stressvolle herinneringen kunnen we onder andere opslaan in; darmen, spieren, voortplantingsorganen, gewrichten, hersenstructuren die het leren weer kunnen beïnvloeden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als maag- darmklachten, gewricht- spierklachten (reuma, fibromyalgie), etc..

 

Een mooi voorbeeld,: Bij een belangrijk examen zie je al dat het emotionele op je fysieke lichaam reageert. Terwijl het examen niks te maken heeft met de blaas, maag of darmen, zou je zeggen. Niks is minder waar.  Je moet  vaker plassen, soms diaree of een koortslip en dit allemaal door de “zenuwen” van het examen. Dus emotionele klachten kunnen zeker lichamelijke klachten veroorzaken. Dit is natuurlijk ook andersom.

 

Met behulp van N.E.Kinesiologie kunnen deze cellen weer vrijgemaakt worden van deze onbewuste, stressvolle, belastende, emotionele herinneringen en kunnen we als persoon weer handelen en leven zoals we echt willen. Dit geeft een gevoel van rust, ontspanning, vrijheid. 


Afhankelijk van de klacht wordt er gekeken via spiertests welke prioritaire behandelingsmethode moet worden toegepast.

 

Omdat elk individu anders is, zal de ik steeds weer nagaan, wat het lichaam op dit moment nodig heeft.


Neuro Energetische Kinesiologie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam


Wist je dat stress of spanning die continu geactiveerd blijft, heel veel energie vreet.  Die energie is eigenlijk nodig voor opbouwende processen in het lichaam. Wanneer dit niet gebeurt verzwakt het immuunsysteem, je bent s’nachts meer wakker, je raakt uitgeput, bent tot niks meer toe in staat ook al wil je wel en de weerstand tegen ziekte vermindert. Stress kan een nieuwe ziekte uitlokken of een bestaande kwaal erger maken. Burn-out is er bijv. een van.


 

 

 

Neuro Energetische Kinesiologie is een aanvullende therapie en is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst een arts.

 

 

 


Vorige pagina: Wie ben ik
Volgende pagina: Tarieven / Afspraken