Print deze pagina

. Gedane scholingen

 

Stromingen in takken van Neuro Energetische Kinesiologie die ik heb gedaan zijn:


Edu-Kinesiologie: De grondleggers voor dit systeem zijn Paul en Gail Dennison. Met deze methode wordt gewerkt aan de samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft. Door middel van oefeningen kan dit gestimuleerd worden. Deze oefeningen verbeteren o.a. geheugen, concentratie, lees-, schrijf-, reken-, organisatievaardigheden en coördinatie.


Wellness-Kinesiologie: De grondlegger is Wayne Topping. Deze methode is toe te passen bij o.a. allergieën, verslavingen, geblokkeerde emoties. Dit gebeurt door middel van stress in het systeem te verminderen.


Tough for Health: De grondlegger hiervan is John F. Tie. Deze methode werkt spier- en energieversterkend. Het doel is het lichaam in een optimale conditie te brengen, te houden en het zelfherstellend vermogen te activeren.


LEAP (Learning Enhancement Acupressure Program): De grondlegger hiervan is Charles Kreps. Deze methode richt zich op Brein Integratie d.w.z. dat de hersenhelften op een juiste manier kunnen samenwerken, ook onder stressvolle situaties. Met name bij specifiekere leerproblemen.

 

Applied physiology (toegepaste Kinesiologie): De grondlegger hiervan is Richard Utt. Met deze methode wordt gewerkt met o.a. attitudes, gedachtevormen, fysiologie, onbewuste- en bewuste stukken en plezier.


Neuro Energetische Kinesiologie o.a.:

Neural Emotional Pathways: De grondlegger hiervan is Hugo Tobar. Met deze methode wordt gewerkt met o.a. emotionele paden in het brein, die een rol spelen bij o.a. angst, verslavingen (eten, roken), slaap, korte- en lange termijn stress.

 

 

Neurotransmitters en Hormonen, Deze zorgen voor tal van hele belangrijke "chemische" processen in ons lichaam, bijv, vele breinfuncties, hormonale problemen bijv. bij voortplanting man /vrouw (b.v. menopauze, zwangerschap, PCOS, prostaat, erectie, enz.), schildklier (b.v.hashimoto, graves), pancreas (b.v.diabetes type1 en 2), bijnieren bij bijv. burnout, spijsverteringsproblemen( b.v. lekkende darm),  enz.


Chakra's : o.a. 7 hoofd chackra's en  23 kleine chackra's: zijn verbonden met o.a. de voortplantingsklieren, het verteringssysteem, keel, hart, lever, knie, elleboog, ogen, oren, aarding, DNA,  enz.

 

Energie (chi-) balans: balanceert o.a. de erfelijke energie, de energie die je van buiten opneemt bijv. vanuit de voeding, maag, longen. 


Immuun en vaccinatie, bij problemen bij o.a. allergie, (auto)immuniteit, toxinen en vaccinatie.

 

Moleculen van bewustzijn, bij problemen bij o.a. slapen, het bewust(zijn).


Primaire reflexen; Ongeremde primairereflexen kunnen leer- en gedragstoornissen veroorzaken als; ADD, ADHD, ME, PDD-NOS, autisme, onrustige kinderen, burn-out, depressiviteit, zwangerschapsproblemen of paniekaanvallen. Deze ongeremde primaire reflexen verstoren vanuit de hersenstam het functioneren van ons brein en lichaam en veroorzaken chronische stress. Wanneer een baby zijn primaire reflexen niet onder controle krijgt, kampt hij zijn verdere leven met een ontregelt, meestal op hol geslagen zenuwstelsel dat constant energievretende impulsen aan zijn lichaam geeft. Dit verschijnsel komt vaak voor omdat het volautomatisch gebeurt. 


Systeem van stress indicatie punten: De grondlegger hiervan is Ian Stubbings. Deze methode balanceert stress in het energiesysteem van de mens. Is o.a. toe te passen bij, ontstekingen, gewrichten, spieren, huid en weefsels.


Pathologie en fysiologie: Fysiologie gaat over de werking van organen en systemen hoe ze behoren te werken. Pathologie gaat over ziektes van organen en systemen, ofwel ze functioneren niet zoals ze zouden moeten.

Kan toegepast worden bij o.a. problemen met ogen, oren, zenuwstelsel, hart, bloedvatenstelsel, longen, huid, littekens die ons  systeem kunnen verstoren, tanden, nagels, haren, spijsverteringskanaal, voortplantingsstelsel enz.. 

 

De grondlegger hiervan is Hugo Tobar.


Matrix-kleurentherapeut: Deze 4 jarige HBO opleiding heb ik gevolgd Willy Blokdijk. Hierbij is het belangrijk om een evenwichtige doorstroming in het meridiaan-systeem te krijgen. Bij een goede en krachtige doorstroming van de meridianen krijgt het lichaam voldoende energie en kan ziekte voorkomen worden. www.instituutblokdijk.nl 


Voeding (intolerantie) test : Voor mensen die hun voeding uit getest willen hebben waar ze eventueel intolerant voor zijn, bij een opgeblazen gevoel, spijsverteringsklachten, vochtproblemen, rugklachten, huidproblemen, slijmvliesproblemen (b.v. de holtes), enz. De voeding (intolerantie) test hoort bij de opleiding Matrix-kleurentherapie. 


Bindweefselmassage: door bindweefselmassage masseer ik o.a. alle zones op de rug die dan weer een terugkoppeling hebben naar de weefsels en de organen. Zo kan er genezing en herstel plaatsvinden. Bindweefselmassage hoort bij het eerste jaar van de Matrix-kleurentherapie.


Ankh: De opleiding Ankh en Kosmische schijf heb ik gevolgd bij Wim Alers in Swalmen.

 

Bloesemtherapie: Deze opleiding heb ik gevolgd bij Bram en Inske Zaalberg te Meterik. Voor info: www.bloesemremedies.com.

Bloesemremedies zijn een hele zachte manier om je bewust te maken van allerlei lichamelijke en geestelijke processen.

 

Kleurenpunctuur: zie www.kleurenpunctuur.nl


Daarnaast heb ik (voor de 2e keer) het diploma Medische Basis Kennis volgens de Plato eisen op HBO niveau in 2017 behaald .


Erkend Kinesioloog: Vanaf 1 juli 2009 ben ik erkend Kinesioloog, zie hierboven alle scholingen.


Nog steeds volg ik bijscholingen of nieuwe ontwikkelingen op HBO niveau omtrent Neuro Energetische Kinesiologie en andere energetische therapiën.