Print deze pagina

. Voedselovergevoeligheid testen

       

Ook op de rug zijn de reflexzones van de voedselintolerantie te lezen.

Door middel van een testset van ons voedsel, zijn de hoeveelheden en de producten waarvoor we allergisch en

intolerant zijn, te testen.

Ook zijn deze testen op de rug uit te voeren.

 

                                           

                       Afbeelding: uit:  De rug spreekt , Willy Blokdijk. Diagnose van niet-begrepen pijnen. www.instituutblokdijk.nl

 

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die bepaalde voedingssoorten niet meer verdragen.

Intolerant zijn betekend dat het lichaam deze voedingsmiddelen tot een bepaalde hoeveelheid kan verteren en dan niet meer.

Bij kinderen zie je vaak blijvende verkoudheden, moe, hangerig, maar ook een druk gedrag (door het vele bewegen raken ze hun afvalstoffen namelijk kwijt), niet goed in hun vel zitten en weinig energie hebben voor hetgeen ze willen doen. Dit geld ook voor volwassenen

 

Een allergische reactie gaat verder dan een intolerantie. Het gehele immuunsysteem reageert op een stof alsof er een gevaarlijke indringer komt. Enorme zwellingen en ontstekingsreacties kunnen het gevolg zijn en zelfs een pinda kan dan dodelijk zijn.

 

Bij intolerantie reageert het lichaam alsof het een afvalstof is, wat dus bij voedselintolerantie het geval is.

Het lichaam zal bij veel intoleranties ook veel afvalstoffen moeten afvoeren.

Vooral de longen en dikke darm worden hiermee erg belast.

Zo kunnen verkoudheden, astma achtige klachten, prikkelbare (spastische) darm ontstaan door het vele werk dat de darm en longen moeten verrichten.

 

De afvalstoffen worden verder door de lymfevaten afgevoerd uit de weefsels. Kunnen de dikke darm, longen en de lymfevaten het onvoldoende aan  dan ontstaan er huidklachten. Het afval wordt dan door de huid naar buiten gedrukt. Huid oneffenheden en pukkeltjes kunnen het gevolg hiervan zijn.

De lever ontgift en de blaas en nieren voeren het op hun beurt af via urine.

 

Als dit alles nog onvoldoende is, dan zijn er nog de gewrichten. Gewrichten zijn in energetisch opzicht energie arme gebieden. De spieren en de stofwisseling is hierin meer actief. De gewrichten maken een beweging mogelijk maar zijn in principe passief.

En waar de energie doorstroom minder is kan vuil neerslaan.

Je kunt het vergelijken als een rivier, waar het vuil in een langzaam stromende binnenbocht wordt neergelegt. De gewrichten kunnen gezien worden, als die langzaam stromende binnenkant van een rivier, waar het vuil zich ophoopt.

Wanneer dit gebeurt kunnen er gewrichtsklachten ontstaan door voedingsintolerantie.

Ook wordt er bij intoleranties steeds een beroep gedaan op het immuunsysteem, omdat er een lichaamsvreemde stof het lichaam binnen komt die uit het lichaam vervoert moet worden. Dit is dan weer op  de rug te zien.

 

Als voorbeeld, een patiënt met jarenlange darmkachten en stijfheid in met name de handen en vingers.  Voor zijn darmklachten gebruikte hij jarenlang medicijnen voor de stoelgang.

De arts en specialist konden verder geen oorzaak vinden voor zijn darm probleem.

Door jarenlang belaste voeding en medicijnen voor de stoelgang, waren de darmen enz. zwaar belast. Het lichaam was uitgeput.

Bij het uittesten van de voeding bleek er een intolerantie te zijn voor met name zuivel en gluten (tarwe, haver, gerst, rogge en spelt). Na het stoppen van de voedingsmiddelen die hem belasten, en door te behandelen, konden zijn darmen weer langzaam genezen. Na 3 weken starte hij met het afbouwen van de medicatie voor de stoelgang. Dhr. heeft nu een normale stoelgang en geen darmklachten meer. Na ongeveer 4 weken kon de tarwe weer langzaam worden opgebouwd. Dhr  verdraagd inmiddels 7 á 8 tarwe boterhammen. Zelfs de gewrichtsklachten in de handen en vingers zijn zo goed als over. Wat er over bleef qua voeding is de zuivelintolerantie.

 

 

 

In de tabel hieronder vindt u de organen en de voedingsintolorantie die erbij hoort.

 

Milt:              zuivelintolerantie  (melk, kaas, yoghurt en kwark)  

Pancreas:     suiker,  honing,  fructose (fruit)intolerantie 

longen:         huisstof-,  huismijt- of pollen intolerantie 

darmen:        tarwe- of gluten intolerantie (gluten zijn tarwe, haver, gerst en rogge, spelt) 

nieren:          vlees- of vis intolerantie 

lever:            giften-, E-stoffen intolerantie


Opvallend is dat de voedingsintolerantie zones allemaal zitten rond de wervelkolom, waar ook de zones zitten van de gewrichten en darmen. De rug geeft hier al aan, dat in de darmen de voedselopname begint. Hier beginnen ook de intoleranties te manifesteren. De afval stoffen die in het bloed terecht komen kunnen het lichaam belasten en kunnen bij de gewrichten terechtkomen.

Heeft iemand regelmatig pijnen in de buik, een steeds opgeblazen gevoel met bijv. diaree, klachten in gewrichten, spieren, dan is het juist belangrijk om een voedingtest te laten doen. 

 

 


 

Wat doet een intolerantie emotioneel met ons lichaam.


Wanneer de energie van de meridianen al zijn krachten moet afgeven aan het fysieke lichaam, blijft er voor het emotie-lichaam weinig over. We worden emotioneel labiel, bijv. niet lekker in je vel zitten.

Dit werkt ook omgekeerd, wanneer er te veel emotionele problemen zijn dan blijft er weinig kracht over voor het fysieke lichaam. We worden snel moe en we krijgen fysieke kwalen.

 

Bij ieder meridianenpaar hoort een bepaalde emotie.

Milt / Maag:                    - zorgen en tobben 

Longen / Dikke darm:   - verdriet 

Nieren / Blaas:               - angst 

Lever / Galblaas:           - woede 

Hart / Dunne darm:       - vreugde

 

Hierbij zien we een wisselwerking tussen de emoties, organen en meridianen.

Bijv. als we moelijk boos kunnen worden kan dit wijzen op een zwakke lever, anderzijds kunnen we door te veel boosheid de lever uitputten. Bij veel zorgen en tobben kunnen er bijvoorbeeld pijnen ontstaan aan de pezen op de bovenzijde van de voet. Hier stromen de milt- en maag meridianen.

Als emoties te veel worden en niet meer psychisch verwerkt kunnen worden, gaat het lichaam deze emoties verwerken. Emoties die lang bestaan, kunnen zo een orgaan helemaal uitputten.

 

Goede voeding, rust, lichaamsbeweging en regelmaat versterken ons etherlichaam (meridianen). Dit komt ten goede aan ons fysieke lichaam en ons emotionele lichaam.