Betekenis kleuren bij kleurenpunctuur

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren wordt je vrolijk, andere kleur werkt stimulerend en weer een andere kleur geeft rust. Er wordt een scala aan tien verschillende kleuren gebruikt met elk een eigen werking.
Rood:
Is de kleur van het vuur, van de stralende zon en van het leven zelf. Rood is de kleur die je in beweging brengt.
Blauw:
Is de kleur van vrede en oneindigheid. Het is een koele kleur met een kalmerend effect. Blauw is de kleur voor alle soorten pijn
Geel:
Is de kleur die de levenslust bevordert en doet neerdrukkende gevoelens verdwijnen.
Groen:
Is de kleur die het meest voorkomt in de natuur, het is een neutrale kleur. Groen balanceert en bevordert je gevoel van tevredenheid. Het werkt bovendien ontspannend en kalmerend.
Oranje:
Is de kleur die staat voor de opgaande zon. Oranje maakt je alert en vrolijk. Het is een opgewekte mix van rood en geel en symboliseert vriendelijkheid en warmhartigheid. Oranje geeft meer energie.
Violet:
Is de kleur die staat voor spiritualiteit en is daarmee de kleur van de geest en werkt in op het onderbewustzijn. Violet geeft geestelijke kracht en brengt inzicht en inspiratie.
Turquoise:
Is de kleur die werkt bij klachten op zielsniveau. behandeling met turquoise licht levert je meestal een gevoel van enorme bevrijding op, van gelukzaligheid en het gevoel dat je weer “heel” bent.
Purper:
Is de kleur die staat voor ernst en waardigheid, purper geeft ruimte aan vastgelopen gedachtepatronen.
Lichtgroen:
Is de kleur die bestaat uit geel en groen. De kleur geeft veiligheid en vrede. De kleur van onbaatzuchtige goedheid. Het bevordert de intelligentie en heeft een kalmerend en ontspannend effect op je lichaam.
Roze:
Is de kleur waarmee de cirkel rond is. Het staat voor een nieuwe start in het leven. Het bereikt diepe lagen van de geest, jouw essentie.

Scroll naar boven