Dieren en Kinesiologie

Wanneer uw dier ziek is of gedragsproblemen heeft kan Kinesiologie een oplossing bieden. Dieren reageren net als de mens heel goed op Kinesiologie.
Omdat ze zo puur zijn en geen weerstanden kennen zorgt dit gemakkelijker voor zelfgenezing. Mens en dier lijken meer op elkaar dan we denken. Bijv. de anatomische bouw bij de hond, kat, paard etc. maar ook emoties. Het dier ervaart net als de mens emoties als vreugde, plezier, verdriet, “emotionele” pijn, boosheid, jaloezie en liefde.
Dieren hebben ook chakra’s en meridianen enz. die verstoord kunnen raken net als bij de mens. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan.
Dieren kunnen ons niet altijd duidelijk maken wat er aan de hand is. Kinesiologie help het onderbewuste naar boven te halen waardoor aan de klacht gewerkt kan worden.
Belangrijk is daarom om goed op het gedrag en signalen van je “huis” dier te letten.

Je huisdier als spiegel
Dieren zijn a.h.w. spiegels voor de mens. Bijv. honden zijn heel gevoelig voor hun leefomgeving en de emoties van anderen. Ze voelen precies aan wat er met het baasje is of wanneer er iets niet klopt. Als je verdrietig bent dan voelt je huisdier dat onbewust aan en kunnen dan de emoties en gevoelens van jou overnemen. Wanneer je als baasje de betekenis van deze emoties herkent, dan zou je aan jezelf kunnen werken, waardoor het genezingsproces van jou tevens ook het dier gunstig beïnvloed.

Hoe werk ik
Dieren behandel ik altijd met zijn of haar baasje als tussenpersoon. Bij een behandeling van je “huis” dier altijd een foto meenemen waar je “huis” dier alléén opstaat.
Hier zit n.l. de energie van je “huis” dier in zodat ik er mee te kan werken.

Lichamelijke klachten:
hormonale klachten; problemen rondom urine; plassen in huis, blaasontsteking – bewegingsapparaat; stijfheid, gewrichtsklachten, rugklachten – huidklachten; jeuk, eczeem – spijsverteringsklachten; winden laten, diarree, slecht eten – ouderdomsklachten – gevolgen van medicijnen (bijv. ontwormingskuur), vaccinatie, narcose, e.d. – longproblemen; hoesten, niet meer actief zijn – pijnen; hoofdpijn, bijtplekken, likken – krampen, verkramping, etc..

Gedragsproblemen:
Gedragsverstoringen of veranderingen hebben soms oorzaken als: te jong bij de moeder weg – traumatische ervaringen bijv. ooit geslagen, mishandeld, opgesloten etc. – de komst van een nieuw huisdier, kinderen – verblijf in asiel – verlies van maatje of baas – angsten voor onweer, vuurwerk, om alleen te zijn, paniek, zenuwachtig gedrag – problemen met luisteren, gedragsverhoudingen, bezitterigheid, agressief gedrag, veel aandacht vragen – overgevoelig zijn voor prikkels – niet of moeilijk zindelijk kunnen worden – etc..

Scroll naar boven