Kleurenpunctuur

Wat is Kleurenpunctuur?
Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie die te vergelijken is met acupunctuur maar i.p.v. naaldjes maak ik gebruik van een lichtpen of vlakstift (dit is een lichtpen met een vlakke kant). Ideaal wanneer je niet van naaldjes houd. Kleurenpunctuur is hierdoor erg geschikt voor baby’s en kinderen van jong tot oud.

Kleurenpunctuur is een therapie die zeer breed ingezet kan worden bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Per keer wordt bekeken welke specifieke kleur licht nodig is waarmee wordt ingestraald. Bij Kleurenpunctuur houd je in principe de kleren aan, afhankelijk of ik het gezicht, hoofd, handen, voeten of lichaam behandel. Kleurenpunctuur moet n.l. rechtstreeks op de huid behandeld worden.

Waar komt het vandaan?
De grondlegger van kleurenpunctuur is acupuncturist en homeopaat Peter Mandel. Tijdens zijn reizen naar Oost-Azië maakte hij kennis met verschillende Oosterse, helende methodes. Stap voor stap ontwikkelde hij een krachtig en zeer praktisch systeem van natuurgeneeskundige behandelingen. Waarin hij die traditionele kennis en succesvolle helende methodes combineerde met moderne wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden.
Inmiddels passen vele artsen, acupuncturisten, homeopaten, chiropractors, natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten zijn methodes met succes toe, vaak ook als aanvulling op de reguliere behandeling.
Peter Mandel werkt nauw samen met klinieken en heeft zo effectieve pijntherapieën kunnen ontwikkelen. Peter Mandel heeft in Duitsland het Mandel Institut Fur Esogetische Medicin in Bruchsal. www.esogetics.com

Lichtenergie zorgt voor:

  • Een toename van energie
  • Lichaamskracht
  • Fysiek uithoudingsvermogen
  • Stressbestendigheid
  • Meer transport en opname van zuurstof
  • Blokkades binnen jou lichaam worden opgeruimd waardoor het diepgaand processen in gang kan zetten, zowel op lichaam, ziel en geest niveau.
  • Geeft rust en ontspanning

Betekenis kleuren bij kleurenpunctuur

Ver-licht je lichaam met kleur!

Scroll naar boven